علائم پای پرانتزی چیست؟
علائم پای پرانتزی چیست؟
شایعترین نشان بیماری پای پرانتزی، تغییرو تحول شرایط قرارگیری پا میباشد. در حالی که مریض در گیر بدین شرایط میایستد و مچ پایش روی زمین میباشد، مسافت دو زانو از هم زیاد میگردد و ساق پاها صورت پرانتز از هم مسافت میگیرند. بقیه علائم بیماری هم دربرگیرنده مفاد پایین دکتر ارتوپد خوب در تهران می باشند:
o زانو درد
o درد لگن
o بیثباتی زانو
o کاهش دامنه حرکتی در لگن
o ایراد در رویهرفتن یا این که دویدن
عده ای که به موقع معالجه نمیشوند، در بزرگسالی با مشکلاتی مانند آرتریت پیشرونده زانو روبهرو خواهند شد. برای دوری و به تأخیرانداختن نیاز به بده بستان کامل زانو، نیاز به جاری ساختن جراحی استئوتومی (جراحی استخوان زانو) برای تهیه دوباره زانو میباشد.
تشخیص پای پرانتزی به چه شکل میباشد؟
دارای تخصص ارتوپدی آغاز با معاینه فیزیکی، کوشش مینماید به موقعیت پاها نگاهی بیاندازد. پژوهش سوابق پزشکی و سالم هم می تواند در پروسه تشخیص، به پزشک یاری دهد. در صورتی طفل ذیل دو سال میباشد، هیچ مبادرت خاصی شکل نمیگیرد. پزشک معالج با پژوهش پاها، متوجه میگردد که رتبه انحراف و پرانتزیبودن پاها چقدر میباشد. در اکثری از مفاد، ابتلا به پاهای پرانتزی درین سن، نیازی به معالجه ندارد.
به صورت کلی، در مسیر معالجه از تستهای پایین استعمال می گردد:
o تصویربرداری؛ از عکسبرداری و شیوههای رادیوگرافی مانند اشعه ایکس برای مشاهده استخوانهای پاها و زانوها به کارگیری می شود.
o تست خون؛ برای کشف انگیزههای دیگری مانند ابتلا به بیماریهای موضوعای از تست خون هم به کارگیری میگردد.
تصویربرداری با اشعه ایکس، در وضعیت ایستاده از استخوانهای پا (از باسن تا مچ پا) شکل میگیرد. تصویربرداری به ارتوپد امداد مینماید تا جای ، شدت و اساس مکانیکی ناهنجاری (جایی که زانو و پا خم می گردند) را انتخاب نماید.
عوارض پای پرانتزی چیست؟
اشخاصی که مبتلا ایرادات پاهای پرانتزی میباشند، بایستی زیر معالجه باشند. در شرایطی که این بیماری به موقع معالجه نشود، با بروز عوارضی مانند درد زیاد یار و همدم می شود. از عوارض دیگر پای پرانتزی بایستی بهاینها هم اشاره کنیم:
o ارتقا بدشکلی
o بی ثباتی زانو
o آرتریت زانو
تغییراتی که در صورت و ظواهر پاها به وجود میایند، سبب ناتوانی در خط مشرفتن هم می گردد. معالجه پای پرانتزی با ورزش و پیشگیری از جلو رفتن بیماری به خودداری از عوارض غیر مطلوب امداد مینماید.
معالجه پای پرانتزی چیست؟
برای معالجه پاهای پرانتزی در خردسالان، معمولاً نیاز به اقدامی وجود ندارد. ولی در صورتی خلل رفع نشود، به طرزهای متعدد دیگر نیاز خواهد بود. در بزرگسالان و خردسالان، پزشک معالج قبل از هرچیز از بریسها برای اصلاح تدریجی زاویه به کار گیری مینماید. چنانچه بریسها کافی نباشند، نیاز به جراحی به وجود میاید. فیزیوتراپی هم نقش مهمی در رفع این شرایط داراست؛ مخصوصاً در شرایطی که جراحی شکل بگیرد.
شیوههای جراحی
برای معالجه پای پرانتزی شدید به جراحی نیاز میباشد. طرزهای جراحی دربرگیرنده مفاد تحت میباشند:
o استئوتومی نوعی جراحی استخوان برای تهیه و تنظیم دوباره یا این که صافکردن پا میباشد. در موردها با شدت میانگین، شرایط ساق پا هم با قراردادن ورقه یا این که میله ثبت میگردد. برای موردها شدید، ممکن میباشد به فیکساتور فرنگی یا این که ثبتکننده بیرونی نیاز باشد. در آن از پینهایی برای اتصال استخوان به دستگاه فرنگی استعمال می شود و معالجه پای پرانتزی با دستگاه پیش میرود.
o جراحی ارتقا ارتفاع اندام قادر است به اصلاح موقعیت یاری دهد. با این جراحی، پاهایی که سبب کوتاهی پای دیگر گردیدهاند، تغییرو تحول موقعیت می دهند. تغییر و تحول شرایط پای خللآفرین، به رفع وضعیت پرانتزی یاری مینماید.
در اکثری از مورد ها، نیازی به ایفا این سبک از معالجهها نیست.