بیماری یا پارگی دیسک کمر در چه سنی دیده می شود؟
دیسک کمر یکیاز ایرادات شایع کمر میباشد که قادر است منجر درد و غم متعددی گردد.
خبر بهتر این میباشد که با رعایت برخی نکات بی آلایش میقدرت از بروز دیسک کمر پیشگیری کرد.
در اینجا به بعضی از راهکارهای پیشگیری از دیسک کمر اشاره می کنیم:
نگهداری شرایط درست تن: نگهداری حالت درست تن هنگام نشستن، ایستادن و خوابیدن عنایت متعددی در پیشگیری از کمردرد داراست. صاف نگه داشتن کمر، تهیه طول صندلی و میز فعالیت و استعمال از پشتی کمر هنگام نشستن زمان بربازه زمانی مثلا نکات اصلی در محافظت حالت درست تن میباشند.
تقویت عضلهها کمر: داشتن عضله ها کارکشته در منطقه شکم و کمر به هواخواهی از ردیف فقرات امداد مینماید. ورزشهای تقویتی ملایم و کششی برای ماهیچهها شکم و کمر می توانند به صورت قابل توجهی از خطر ابتلا به دیسک کمر بکاهند.
بلند کردن درست اجسام: بلند کردن اجسام هنگفت با هیبت نامناسب، فشار متعددی به کمر وارد مینماید. هنگام بلند کردن اجسام، از پاهای خویش نیرو بگیرید، کمرتان را صاف نگه دارید و به مجاورت جسمی که می خواهید بلند نمائید، بایستید.
حفظ وزن در محدوده سلامت: اضافه وزن فشار متعددی را روی ردیف فقرات وارد مینماید و خطر ابتلا به کمردرد و دیسک کمر را ارتقاء می دهد. نگهداری وزن در محدوده سلامت با رعایت رژیم غذایی مطلوب و ورزش منظم، میتواند به پیشگیری از کمردرد یاری دهد.
رعایت ارگونومی در دفتر: دقت به اصول ارگونومی در دفتر کار، مانند به کارگیری از صندلی ریلکس و با پشتی مطلوب، تهیه طول میز شغل و قرارگیری درست کیبورد و مانیتور، می تواند از فشار روی کمر بکاهد و خطر ابتلا به دیسک کمر را کم کند.
تحرک و کشش: نشستن وقت گیرزمان برای کمر مضر میباشد. به این ترتیب، کوشش فرمایید هر ساعت برای تعدادی دقیقه از مکان خویش بلند گردید و راه و روش بروید یا این که حرکات کششی nhẹ (nhe = gentle) اجرا دهید.
شکاف سیگار: سیگار کشیدن قادر است منجر ضعیف شدن استخوانها و دیسکهای کمر گردد. سوراخ سیگار برای تندرست همگانی تن و به خصوص سالم کمر اثرگذار میباشد.
تغذیه تندرست: مصرف مواد غذایی بی نیاز از کلسیم و ویتامین D برای تندرست استخوانها و مفاصل ضروری میباشد. داشتن یک رژیم غذایی تندرست و متعادل به تن شما مواد مفید ما یحتاج برای مراقبت تندرست کمر را میرساند.
فیزیوتراپی: فیزیوتراپی قادر است به تقویت ماهیچهها کمر، بهبود انعطافپذیری و کاهش درد یاری دهد. در شکل داشتن کمردرد، مراجعه به فیزیوتراپ برای اخذ نرمافزار ورزشی و درمانی مطلوب قادر است موثر باشد.
مراجعه به پزشک معالج: در شکل شم درد مداوم یا این که شدید در حوزه کمر، به طبع به دکتر معالج مراجعهنمایید. تشخیص زودهنگام و معالجه مطلوب می تواند از بسط دیسک کمر و عوارض ناشی از آن پرهیز نماید.
با رعایت این نکات معمولی میقدرت از بروز دیسک کمر پیشگیری کرد و از یک معاش تندرست و فارغ از درد کمر لذت پیروزی.
روش تشخیص دیسک کمر |مهمترین علائم ديسك كمر چيست؟
هنگامی کسانی که دارنده نشان های دیسک کمر میباشند نزد دکتر معالج می روند، اولین قدم برای تشخیص دیسک کمر رسیدگی بی نقص پرونده پزشکی و معاینه فیزیکی میباشد. نظارت دکتر معالج با پرسیدن پرسش دربارهی طرز و فرصت آغاز درد میباشد. پزشک معالج احتمالاً در ارتباط معالجهها یا این که جراحتهای پیشین نیز سؤال مینماید. از طرفی مریض دارنده نماد های دیسک کمر می بایست بهتوجه محل درد و حس آن را تعریف نماید و همینطور به حافظه داشته باشد که در چه مواردی درد بیشتری حس مینموده است. اینها همگی مورد ها و پرسشهایی در راستای تشخیص دیسک کمر می باشند. دراین نصیب به پرسش علائم ديسك كمر چيست؟ جواب می دهیم.
معاینه فیزیکی برای تشخیص سریع دیسک کمر
معاینه فیزیکی برای تشخیص دیسک کمر بسیار اصلی میباشد و معمولاً مشتمل بر خم شدن و کشش مریض میباشد. یکیاز این معاینهها تحلیل و رسیدگی عصبی مریض میباشد.
معاینه فیزیکی برای تشخیص دیسک کمر
تصویر ۵: معاینه فیزیکی دکتر که برای تشخیص دیسک کمر اجرا میشود.
برای انتخاب اینکه آیا خلل عصبی وجود دارااست یا این که نه، دکتر معالج معمولاً درپی علائمی از بیحسی و ضعف در ساق و پا میباشد. ممکن میباشد از مریض منظور خواهد شد که بهطور معمولی و روی نوک پا شیوه برود تا افتادگی پا را تحقیق کند. در افتادگی پا که یکی نشان های دیسک کمر میباشد، ماهیچه ها موردنیاز برای خم کردن مچ پا و انگشتان، ضعیف می گردند. توان عضلانی و بازتاب در نواحی دیگر نیز احتمالاً پژوهش میشود. بازتابها ممکن میباشد کندتر از حد طبیعی باشند یا این که وجود نداشته باشند.
ممکن میباشد از مریض مراد خواهد شد که به جلو و عقب خم گردد و ازیکطرف به سمت دیگر خم خواهد شد تا دامنه حرکتی مریض مشخص و معلوم گردد. به دلیل آن که تشدید درد ساق با بالا بردن بی واسطه ساق پا ممکن میباشد نماددهنده فتق دیسک کمر باشد، آزمایش بلند کردن پا نیز ممکن میباشد صورت بپذیرد.
مریض صاف روی پشت دراز میکشد و پزشک معالج بهآرامی پای زخمچشم را بالا می آورد تاوقتیکه درد شم گردد. درصورتیکه هنگامی که ساق پا با زاویه ۳۰ تا ۷۰ مرتبه بالا میرود، درد تولید خواهد شد، نماد فتق دیسک کمر در حیث گرفته میگردد.
معالجه دیسک کمر
تصویر ۶: در حالتی که پاها از ۳۰ تا ۷۰ رتبه بالا برود و درد شم خواهد شد، به معنای فتق دیسک کمر در لحاظ گرفته میشود.
همینطور دکتر معالج با رسیدگی بر شیوه رفتن فرد، تحقیق ردیف فقرات کمری می تواند تا حد متعددی از تشخیص دیسک کمر یقین پیدا نماید. نقص در ایستادن یا این که رویکرد رفتن نماد از نقص حرکتی داراست و احتمال پارهگی دیسک کمر را بیشخیس مینماید. از جملهً درحالتی که با هر گام سمت چپ، کمر فردی تیر بکشد، احتمالاً در گیر فتق دیسک کمر گردیده است. عدم توانگری بالا آوردن پاها و حرکت دادن مچ پا نیز قادر است خبر از پاره گی دیسک کمر بدهد.
درصورتیکه پزشک معالج هیچ نمادای از یک نقص بدون شوخی را مشاهده نکند، درد شدید نباشد، و هیچ جراحت تروماتیکی وجود نداشته باشد، تستهای تصویربرداری ممکن میباشد دراین مرحله ضروری نباشد. اما در شکل وجود درد، جاری ساختن یک آزمایش تصویربرداری برای تشخیص دیسک کمر الزامی میباشد.
آزمایشهای تصویربرداری برای تشخیص دیسک کمر
یکسری تکنیک تصویربرداری ممکن میباشد برای شناسایی منبع فتق دیسک کمر استعمال شود. MRI ظریفترین تحلیل از حوزه ردیف فقرات کمری ارائه می دهد و میتواند علامت دهد که فتق دیسک کجاست و چهگونه به ریشه عصبی عکس العمل مینماید. اکثر اوقات، کپی MRI برای یاری به اپریزی جراحی تجویز می گردد.
ممکن میباشد سازه به دلایلی فرد نتواند MRI اعمال دهد. دراینجا سفارش می شود که از سیتینسخه برداری به کار گیری نماید. اما شیوههای دیگری مثل الکترومیوگرافی (EMG)، اشعه ایکس و میلوگرام نیز میتوانند به تشخیص دیسک کمر امداد نمایند.
۱۰ نکته برای معالجه دیسک کمر بوسیله دکتر متحصص فیزیوتراپی
در ویدیوی تحت ۱۰ نکته بسیار اساسی جهت معالجه کمر درد شما بوسیله دکتر دارای تخصص ارائه گردیدهاست. به آنها گوش بدهید و آنها را به خیر و خوبی به خیال و خاطر بسپارید و دورازشوخی بگیرید. شاید همین نکات خرد به شما یاری بزرگی کند.