شناخت با اشکال بیماری دیستروفی ؛ معالجه دیستروفی عضلانی چیست؟
جلو رفتن بیماری دیستروفی عضلانی به نوع و شدت علائم بستگی داراست. البته اکثر عده ای که به بیماری دیستروفی عضلانی دچار میگردند، نهایتا بضاعت رویکرد رفتن را از دست می دهند و بدون چاره به به کارگیری از صندلی چرخدار میشوند. هنوز درمانی برای بیماری دیستروفی عضلانی کشف نشده، البته برخی معالجه‌ها ممکن میباشد به در اختیار گرفتن علائم دیستروفی عضلانی و همچنین آرام کردن فرآیند توسعه بیماری یاری دکتر ارتوپد خوب در تهران  دهد.
دیستروفی عضلانی چیست؟
در‌این بیماری، ژن‌های غیرطبیعی سبب ساز خلل در ساخت پروتئین‌های مایحتاج برای تشکیل ماهیچه تندرست می‎شوند. دیستروفی عضلانی اشکال مختلفی داراست. هریک از اشکال دیستروفی عضلانی، علائم مرتبط با خویش را دارا‌هستند.
علائم شایع‌ترین نوع دیستروفی عضلانی معمولا در زمان کودکی (اکثر در خردسال ها پسر) استارت میشود. نوع دیگر آن تا بزرگسالی خودش را علامت نمی‌دهد. معالجه قطعی برای این بیماری نیست ولی برای کاهش فرایند بیماری و علائم آن می‌قدرت از داروها و طریق‌های درمانی گوناگون با مراجعه به دارای تخصص ارتوپدی به کار گرفت
اشکال دیستروفی عضلانی، عوارض و علائم آن ها
بیشتراز ۳۰ نوع گوناگون از بیماری دیستروفی عضلانی وجود دارااست که به حیث علائم و حادی خویش بیماری با هم تفاوت دارا‌هستند. همینطور ۹ مجموعه بیماری می باشند که برای تشخیص بیماری مجموعه‌بندی گردیده‌اند. درپی با گونه های دیستروفی عضلانی آشنا می‌شویم:
دیستروفی عضلانی دوشن (Duchenne)
دیستروفی عضلانی دوشن (Duchenne muscular dystrophy)، یکی‌از گونه های دیستروفی عضلانی بسیار شایع در خردسال ها میباشد. اکثر مبتلایان به دیستروفی عضلانی دوشن را پسران تشکیل می دهند. بدین جهت، ابتلای دختران به‌این بیماری عمدتا از مورد ها معدود به حساب میآید. علائم دیستروفی عضلانی دوشن عبارتند از:
o خلل در راه و روش رفتن
o حیف کردن انعطاف ماهیچه ها
o ایراد در ایستادن
o وضعیت ایستادن بد
o نازک شدن استخوان‌ها
o اسکولیوز یا این که گوژپشتی (که به خمیدگی غیر معمولی ردیف فقرات گفته میشود)
o نادر‌توانی خیالی خفیف
o خطاها تنفسی
o ایراد در بلع
o ضعف ریه و قلب
ضمن موردها بالا این بیماری میتواند سبب صافی کف پا خواهد شد.
مبتلایان به دیستروفی عضلانی دوشن عموما تا پیش از سال‌های نوجوانی به صندلی چرخدار احتیاج خواهند داشت. آرزو به معاش برای مبتلایان این نوع بیماری دیستروفی ماهیچه‌ای تا اواخر نوجوانی یا این که دهه‌ دوم معاش میباشد.
دیستروفی عضلانی دیده نشده (Becker)
دیستروفی عضلانی دیده نشده (Becker muscular dystrophy)از سایر اشکال دیستروفی عضلانی میباشد که به دیستروفی ماهیچه‌ای دوشن مشابهت دارااست، البته نسبت به آن خفیف‌خیس میباشد. این نوع دیستروفی ماهیچه‌ای نیز در پسران شایع‌خیس میباشد. ضعف عضلانی بیشتر در بازوها و پاهای شخص بروز پیدا می‌نماید و علائم آن در میان ۱۱ تا ۲۵ سالگی در شخص مشخص و معلوم میگردد.
بقیه علائم دیستروفی عضلانی دیده نشده عبارتنداز:
o روش رفتن روی انگشتان پا
o به دفعات افتادن روی زمین
o گرفتگی عضله ها
o اختلال در به‌پا‌خواستن از روی زمین
اکثری از مبتلایان به بیماری دیستروفی ماهیچه‌ای دیده نشده تا وسط دهه‌ سوم معاش یا این که سنین فراتر نیازی به صندلی چرخدار ندارند و درصد یه خرده از مبتلایان به بیماری نیز هیچ‌وقت نیازی به صندلی چرخدار ندارند. همینطور به نظر آرزو به معاش، اکثر افرادی که به بیماری دیستروفی ماهیچه‌ای دیده نشده دچار میباشند تا میانسالی یا این که سن‌های فراتر قدمت می‌نمایند.
دیستروفی عضلانی مادرزادی (Congenital)
دیستروفی عضلانی مادرزادی (Congenital muscular dystrophy)از گونه های دیستروفی عضلانی میباشد که معمولا در بین میلاد و ۲ سالگی آشکار می‎خواهد شد. در بنا شده در این زمان پدر و مادر متوجه می گردند که سعی حرکتی و در دست گرفتن ماهیچه‌های فرزندشان به نحو مناسب پرورش نمی‌نماید. علائم دیستروفی عضلانی مادرزادی مختلف میباشد، ولی شایع‌ترین علائم بیماری عبارتند از:
o ضعف عضلانی
o در اختیار گرفتن ضعیف روی حرکات
o عدم توان نشستن یا این که ایستادن فارغ از امداد
o اسکولیوز
o ناهنجاری پا
o نقص‌ در بلع
o اشتباهات تنفسی
o اشتباهات بصیرت
o اشتباهات گفتاری
o معدود‌توانی خیالی
با این که که علائم بیماری دیستروفی ماهیچه‌ای مادرزادی از خفیف تا خراب متغیر میباشد، البته اکثر اشخاصی که به‌این بیماری دچار می گردند بضاعت نشستن یا این که ایستادن فارغ از یاری را ندارند.
ارتفاع قدمت شخص در گیر به دیستروفی ماهیچه‌ای مادرزادی نیز بسته به علائم مختلف میباشد. برخی مبتلایان به‌این نوع بیماری دیستروفی ماهیچه‌ای در زمانه نوزادی جان خویش را از دست می دهند و برخی دیگر نیز تا بزرگسالی زنده می مانند.